Спорт

Украинка подобри световния рекорд на Стефка Костадинова

От Euronews България Euronews България
Maguchih Rekord Facebook Снимка: Фейсбук

Световният рекорд на Стефка Костадинова в скока на височина от 2.09 метра беше подобрен от украинката Ярослава Магучих. В турнира от Диамантената лига в Париж, тя скочи 2.10 метра, с което прати в историята постижението на Костадинова.

Легендарният рекорд на Костадинова беше поставен през 1987 г. на световното първенство в Рим. До този момент най-доброто постижение на Магучих беше 2.06 метра.

Украинката прави голяма заявка за олимпийските игри, които започват в края на месеца.

"Чувствам се фантастично, защото беше невероятен скок и успях да го направя от първия си опит. Беше наистина невероятно, още повече, че скочих само 207 при втория си опит и това вече беше моят личен рекорд. Моят треньор ми каза, че може би трябва да спра, защото предстоят олимпийските игри - разбира се, това е по-важно, но вътрешно чувствах, че мога да го направя, и, честно казано, исках да опитам световния рекорд - и направих го при първия ми опит.

Очаквам с нетърпение битката в Париж. Сигурна съм, че ще бъде страхотно състезание и още по-добра атмосфера - но знам, че ще бъде трудно и ще бъде много конкурентно. На голямо събитие като олимпиадата наистина трябва да сте психически силни и както казва моят треньор, това е празник и определено трябва да му се насладите", каза Магучих след надпреварата в Париж.