Спорт

Пострадалият унгарски футболист е вън от опасност и в стабилно състояние

От Божидар Барабарев Божидар Барабарев Спортен редактор
Vargaok Facebook Снимка: Фейсбук

Футболистът на Унгария Барнабаш Варга, който пострада в двубоя с Шотландия, е в стабилно състояние. Вчера той се сблъска с вратаря на "гайдарите" и остана да лежи на терена, като се наложи намесата и на екипа парамедици на стадиона. По-късно Варга беше откаран в близката болница в Щутгарт, а инцидентът с него помрачи успеха на унгарците с 1:0.

Нападателят е с фрактура на скулата и ще бъде опериран по спешност. Освен това 29-годишният футболист има и мозъчно сътресение, а вратът му вероятно също е пострадал, съобщават медиите в Унгария. След мача треньорът Марко Роси увери, че Варга е вън от всякаква опасност за живота.

"Варга е добре. За съжаление той ще бъде опериран, тъй като е получил фрактура на скулата. Ако продължим напред в турнира, той със сигурност няма да играе", добави Роси.

След инцидента двубоят беше спрян за няколко минути, а около падналия унгарец бяха вдигнати одеяла, докато му се оказваше помощ. Ситуацията с Варга напомни за предишното европейско първенство и зловещия случай с датчанина Кристиан Ериксен, който получи сърдечен арест в мача срещу Финландия. За щастие той вече е добре и отново се играе на шампионата на Стария континент.