Спорт

Драматичен успех запази шансовете на Унгария за излизане от групите на Евро 2024

От Euronews България Euronews България
Varga Twitter Снимка: Туитър

Унгария постигна драматична победа над Шотландия с 1:0 в мач от група “А” на Евро 2024. Успехът дойде с попадение в десетата минута на добавеното време, благодарение на Кевин Чобот.

Така унгарците завършват на трето място, надявайки се, че ще бъдат един от четирите най-добри състава, класирали се на трета позиция в груповота фаза. „Гайдарите“ пък отпадат от шампионата, като от три мача имат една точка в актива си.

Двубоят обаче ще се запомни повече със зловещия инцидент с Барнабаш Варга от унгарския тим. Четвърт час преди края той се сблъска с вратаря на Шотландия Ангъс Гън и остана да лежи на терена. Дълго време лекарските екипи оказваха помощ на Варга, а след това той бе изнесен на носилка.

Футболистът на Унгария беше откаран в най-близката болница в Щутгарт.

Германия и Швейцария продължават към елиминациите на Евро 2024 след равенство във Франкфурт

Germanyswis Facebook Снимка: Фейсбук

По същото време Германия и Швейцария продължават към елиминациите на европейското първенство по футбол, след като двата отбора завършиха на първите две места в група „А“. Съставите си разделиха точките във Франкфурт след равенство 1:1.

Дан Ндой откри за „кръстоносците“ в 28-ата минута, а през втората част втори гол на Швейцария беше отменен. В добавеното време на срещата обаче, влезлият като резерва Никлас Фюлкруг спаси Бундестима от загуба.

В крайното класиране Германия завършва на първо място със 7 точки, а Швейцария е втори с пет.