Свят

Дълъг е 74 метра и тежи 800 килограма: В Мексико направиха сандвич рекордьор

От Euronews България Euronews България

Мексикански ресторантьори и готвачи отдадоха почит на разнообразието от местни сандвичи, като приготвиха гигантски деликатес, наречен "Торта" с разнообразни съставки.

Много готвачи работиха заедно, за да създадат сандвича с дължина цели 74 метра. Той тежи внушителните 800 килограма, а целта на майсторите беше да счупят два местни рекорда по време на "Панаирът на тортата " в Мексико сити през 2022.

Освен че се бориха да счупят рекорда за размер, готвачите се стремяха да подобрят и времето, за което измайсториха кулинарното изкушение. Официалните данни потвърждават, че тази година той е бил готов само за 2 минути и 3 секунди.

Ние правим сандвичи от 33 години, а това събитие се провежда от 17 години. Дадохме своя принос, като напълнихме половин метър от нашия продукт заедно с другите готвачи, за да направим 74-метров мегасандвич, който да счупи рекорда на Гинес тази година.

Хектор Уго Гомез Ортиз, готвач

След приключването на сандвича, посетителите на феста можеха да си вземат парче от него за 35 песо. Те можеха да избират между традиционните пълнежи от свинско, говеждо и пилешко месо или парче с екзотично месо - биволско, крокодилско, щраусово и еленско.

Целта ни беше да счупим два рекорда за приготвянето на сандвича. Първо, размерът, който е 74 метра и постигнахме тази година, но също така и времето. Сандвичът беше направен за 2 минути, така че чупим рекорди и за размер, и за скорост по приготвяне.

Евелин Пара Алварез, кмет на квартал Венустиано Каранца

Целият сандвич беше изяден за минути, но "Панаирът на тортата 2022" продължава до 7 август.