Свят

Мохамед Халаф, журналист: Хамас трябва да приеме реалността и да чуе какво искат самите палестинци

От Анастасия Димитрова Анастасия Димитрова Водещ

„Лидерите на Хамас не искат да видят какво се случва. Този проект, който те имат, няма начин да се реализира. Трябва да признаят реалностите. Реалностите какво искат самите палестинци. Всички хора в Газа казват, че вече са уморени от тези войни и искат да живеят мирно и нормално, както другите народи.“

Това коментира в студиото на Euronews Buglaria журналистът Мохамед Халаф.

Гледах в една арабска новинарска телевизия един от лидерите на Хамас. Той още живее във времената отпреди 50 години и не вижда какво се случва със самите палестинци в Газа. Те няма къде да живеят вече.

Мохамед Халаф, журналист

„Всичко е разрушено. 35 хиляди вече са загубили живота си, има100 хиляди ранени. А той продължава да говори глупости“, посочи той.

„Нетаняху не иска тази война да свърши, защото в момента, в който свърши, ще трябва да отговаря на много въпроси. Не само относно обвиненията, които имаше преди за корупционните схеми, но и на въпроса как допусна това да се случи. И не само той. И самите генерали и министри, които в момента имат разногласия – и те трябва да отговарят на много от обвиненията и въпросите, които са зададени към тях“, подчерта журналистът.

Според него ще стане ясно каква е истинската причина за катастрофата с хеликоптера на иранския президент Ебрахим Раиси, но трябва да мине още време.

 

Целия разговор вижте във видеото.