Политика

Валери Жаблянов: Възгледите ни с Ваня Григорова за това как да изглежда „Левицата“ са диаметрално противоположни

От Анастасия Димитрова Анастасия Димитрова Водещ

Не може да се каже, че лявото се разцепи преди вота, то не се беше обединило. Това каза в ефира на Euronews PrimeTime водачът на евролистата на коалиция „Левицата“.

Той коментира, че Ваня Григорова се е явила като независим кандидат за кмет на столицата, подкрепена от БСП, но след като с градската организация нещата са се развили злощастно, Григорова на практика е била обезглавена от ръководството на партията. Това довело и до нейното решение, тъй като нейните партньори, дали ѝ доверието си в кметската надпревара, са били отстранени от ръководни длъжности в БСП.

По предложение на Ваня Григорова са се водили разговори с председателя на коалиционния съвет на „Левицата“ Костадин Паскалев, но няма какво повече да се направи в таи ситуация, посочи още Валери Жаблянов.

Мое дълбоко убеждение е, че в политиката хората трябва да се събират, когато имат общи възгледи и са единомишленици по определени въпроси. Когато това не може да се постигне, е по-добре така, отколкото това, която наблюдавахме в сглобката. Там някой бяха с идеята да измамят други.

Той обясни още, че възгледите с Ваня Григорова за това как трябва да изглежда обединението в ляво са диаметрално противоположни.

Целия разговор вижте във видеото.