Политика

Валери Жаблянов, „Левицата!“: Върху структурите на БСП бе извършен погром

От Тоня Стоянович Тоня Стоянович Репортер

Социалисти от цялата страна се събраха на конференция в София под надслов "За бъдещето на БСП и лявото". Участваха бившите лидери на БСП Георги Първанов и Сергей Станишев. Те обсъдиха как да се промени партията и как да бъдат възстановени партийните структури след управлението на Корнелия Нинова. Според тях Нинова е направила БСП удобна за политическите си опоненти.

„След такъв погром, трудно нещо може да бъде възстановено в първоначалния му вариант. А не знам дали е възможно. Защото умишлените действия или бездействия на Корнелия Нинова, на колективното ръководство в лицето на Изпълнителното бюро, в организационно и политическо отношение нанесоха много щети през изминалите години. Дори те самите не отричат, че БСП отсъства като организация от цели райони на страната.“

Такова мнение изрази Валери Жаблянов от коалиция „Левицата!“ в Праймтайм.

„Това най-релефно се видя на местните избори – има общини, където БСП няма избрани общински съветници. Не говорим за това, че в други общини БСП има общински съветници, по-малко или равни с тези на „Левицата!“. Което не се дължи на това, че „Левицата!“ е мародерствала в средите на БСП - както обича да говори сегашното ръководство – а в резултат на дълбокото разочарование от сегашната политическа линия на БСП“, обясни той.

Цялото интервю вижте във видеото.