Политика

Валери Жаблянов, „Левицата“: Не са водени разговори за общо явяване с БСП на евроизборите

От Анастасия Димитрова Анастасия Димитрова Водещ

Въпросът с корупцията е скандален. Тези, срещу които протестираше българската общественост, в момента обвиняват другите в корупция. Тези, които се намират в списъка „Магнитски“, обвиняват другите в корупция.“

Това каза в студиото на Euronews PrimeTime Валери Жаблянов, който е член на „Левицата“ и бивш депутат от БСП.

„Носителите на корупцията – тези, срещу които се водиха разследвания. Третото правителство на Бойко Борисов, което беше предмет на санкции и проверки на ЕК, тези хора да говорят за корупция“, възмути се социалистът.

Управляващото мнозинство не може да предложат нито едно убедително решение на ключови въпроси от нашето вътрешно икономическо и политическо развитие.

Валери Жаблянов, член на „Левицата“ и бивш депутат от БСП

„Появата на алтернатива наистина е неизбежна. Алтернативата е друго управление и друга държавна политика“, посочи Жаблянов.

„Левицата е една голяма политическа общност, която включва и БСП. Въпрос е на вътрешни отношения левицата да намери формулата да се яви обединена на следващите парламентарни избори. Друга алтернатива няма. Десницата е това, което виждаме – затънала в корупция и скандали“, отбеляза политикът.

Искаме обединение на всички леви сили в България“, подчерта социалистът.

Нинова си поставя за цел да остане колкото се може по-дълго начело на БСП.

Валери Жаблянов, член на „Левицата“ и бивш депутат от БСП

„Въпросът е че левицата има път и извън личните планове на г-жа Нинова и тя ще го намери и извърви“, посочи Жаблянов и даде за пример обединението на левицата в София.

По думите на Жаблянов „Левицата“ не е водила разговори с БСП за съвместно явяване на европейските избори. „Надявам да успее да надделее разумът и да се стигне до обединение“, каза Жаблянов.

Според него в БСП не съществуват условия да бъде проведено каквото и да било демократично гласуване за каквото и да било.

„Не съществуват вътрешни механизми за контрол, общопартийната контролна комисия отдавна е лишена от компетенциите и се е превърнала на практика в инструмент на личното оцеляване на председателката на партията“, каза още той.

 

Целия разговор вижте във видеото.