Култура

Васил Петров с лятно турне "SymphoNY way"2

От Любомира Тонева Любомира Тонева Стажант

Васил Петров подновява симфоничното си турне "SymphoNY way" 2. С музиката на "Бийтълс", "Дийп Пърпъл", "Кис", "Джон Уилямс" и хитовете на Франк Синатра. Повече подробности за това с какво още ще зарадва публиката - в "Добро утро, Европа" беше самият изпълнител Васил Петров.

Ще обиколим по-малките градове в страната, като започваме от Свети Влас на 9 август, обясни музикантът.

Васил Петров е емблематичен със своите импровизации на сцената. Сподели, че обикновено импровизира там, където се чувства най-свободен и където най-много му харесва. Разбира се, е необходима провокация от страна на музиканти, колеги, които работят заедно с мен, допълни изпълнителят.

За емоциите преди концерт, той сподели, че подхожда с умерено вълнение, но няма стереотипи. Казвам си една кратка молитва и излизам на сцената, допълни той.

Разчитам на първите емоции, които ще се случат в самото начало на представлението, защото един концерт зависи в каква линия е подредена програмата, музиката сама те води и се изгражда винаги един различен спектакъл.

Васил Петров

Преди началото на турнето, Васил Петров ще има концерт за откриването на новия джаз фестивал на името на д-р Емил Илиев в Боровец на 5 август.

Вижте целия разговор във видеото.