Добро Утро, Европа

Дует „Авеню“ с концерт на о-в „Света Анастасия“

От Георги Колев Георги Колев Редактор

Не напразно решихме, че искаме да направим концерт на о-в „Света Анастасия“, защото това специално място предполага един много хубав, интимен контакт с публиката. А този тип концерти нас най-много ни радват.

Това споделиха в студиото на Euronews Bulgaria Заки и Боби от дует „Авеню“.

Там има малък амфитеатър за около 250-300 човека. Концертът е на 6 август и все още има билети за него. От бургаското пристанище има организиран транспорт до острова, каза Заки.

Публиката ще чуе нашите песни, но „Пътят“ ще я направим по малко по-различен начин, разкри Боби. „Твоята игра“ също ще е с по-динамичен аранжимент, добави Заки.

Аз открих „Света Анастасия“ и така тръгна идеята. С приятели отидохме на острова преди 2 или 3 години, видях се с мениджъра на комплекса и той каза: „Вие защо не дойдете да направите един концерт при нас“, разказа Заки.

Той допълни, че дългата пауза, в която „Авеню“ не са имали концерт се дължи до голяма степен на него, защото не се чувства мотивиран. Причината за това е, че не му харесва пътят, по който се развива музиката у нас и по света – това което се налага като мода, култура, възприятие за малките деца и подрастващите.

Вижте цялото интервю във видеото.