Европа

Преди вота "2 в 1": Над 160 младежи от цялата страна се срещнаха с евродепутати (Обновена)

От Ани Балджиян Ани Балджиян Водещ
Global_And
Камелия Колева Камелия Колева Журналист

Над 160 младежи от цялата страна се срещнаха с евродепутати в старата сграда на парламента. Събитието, организирано от бюрото на Европейския парламент у нас, имаше за цел да привлече младите за вота. И да им покаже колко са важни предстоящите избори "две в едно".

Европейските избори са ключови, защото ще предопределят накъде ще се придвижи Европейският съюз в следващите пет години, подчерта Теодор Стойчев - ръководител на Бюрото на ЕП в България . От това какви представители ще изберем да ни представляват в Европейския парламент зависи как ще се развие политиката по важните теми от живота, акцентира още той. 

Има ли опасност обаче парламентарните избори да изместят фокуса от европейските? Отговорът - от Андрей Ковачев, евродепутат от ГЕРБ/ЕНП, и Петър Витанов - Група на Прогресивния алианс на социалистите и демократите.

Никола, Симона и Дарена ще гласуват за първи път. Те нямат търпение да дадат своя вот, защото знаятколко е важно за бъдещето им.

Според учениците всеки, които е недоволен от настоящата ситуация и се оплаква от власт имащите - има шанса да промени събитията със своя глас.

Подробности - във видеото.

 

Вижте и интервюто с Теодор Стойчев в "Добро утро, Европа":