Политика

Борисов: До този момент не знам да са търсени за среща кадри на ГЕРБ (Обновена)

От Euronews България Euronews България

Кадри на ГЕРБ не са търсени за срещи от посочения от президента за служебен премиер Димитър Главчев, увери лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и отрече той да участва в избора на министри, предаде БНР.

Според Борисов критиките към министъра на вътрешните работи Калин Стоянов от страна на ПП-ДБ са неоснователни.

Борисов отправи предупреждение към доскорошните си партньори от ПП ДБ и отрече, че след изборите е възможно управление на ГЕРБ само с ДПС.

Той не вижда проблеми заради промените в Конституцията и посочи като техен автор Христо Иванов.

"Кабинетът е отговорност на господин Главчев. Ако някой от ДПС бъде поканен, няма да приеме, защото не искаме. След изборите ще решим какво ще правим, рано е да се говори. Не може да предопределяме вота на избирателите". Това каза в кулоарите на парламента председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски относно това ли някой от партията е канен да участва в служебното правителство на Димитър Главчев.

Промените в закона за БНБ, с които в преходни и заключителни разпоредби се променят и законите за Омбудсмана и за Сметната палата, бяха внесени в петък от ГЕРБ-СДС и ДПС в спешен порядък и гласувани на първо четене в пленарната зала от евроатлантическото мнозинство - ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС.

Крайният срок за връщане на изпълнен мандат със състав на служебен кабинет е събота, 6 април.