Политика

Министри от кабинета „Денков“ не искат да запазят постовете си и в служебното правителство

От Камелия Колева Камелия Колева Журналист

Министри от кабинета „Денков“ не искат да запазят постовете си в служебния кабинет. Това обявиха повечето от тях след предпоследното правителствено заседание.

Димитър Главчев не е потърсил за разговор настоящите министри в оставка, посочиха повечето от тях. Но и те не искат да са част от неговия служебен кабинет.

Андрей Цеков - министър на регионалното развитие в оставка: Самият Главчев заяви, че служебният кабинет трябва да е политически неутрален. Аз съм част от изпълнителния съвет на "Продължаваме промяната", това изключва по дефиниция участието ми в кабинета.

Димитър Илиев - министър на спорта в оставка: Нямам намерение да бъда служебен министър. Не е говорено и с мен от страна на Димитър Главчев, който се очаква да бъде служебният министър-председател.

Атанас Славов - министър на правосъдието в оставка: Аз съм с политически мандат, поради което се връщам в парламента. Надявам се новият министър на правосъдието да внесе изготвения законопроект за съдебната власт и да го приемем.

Кирил Вътев – министър на земеделието и храните в оставка: Много неща сме започнали и за тях времето не стигна. Нека да настане покана и ще го обсъдим, да видим как ще се развият събитията, и ще преценим.

Самият Димитър Главчев след като получи папката от президента обеща “политически неутрален кабинет от експерти”.

 

Вижте още във видеото.