Политика

Андрей Ковачев: Избори "2 в 1" може да мобилизират хората

От Ани Балджиян Ани Балджиян Водещ

Досега европейските избори у нас не са мобилизирали хората да гласуват. Вот "2 в 1" може да промени тази тенденция. Това заяви евродупетатът от ЕНП Андрей Ковачев. Той допълни, че очаква компроматна предизборна кампания, която няма да се отрази добре на страната ни на фона на световната политическа обстановка.

"Сега сме пред избори, със сигурност ще чуем най-раазлични неща - претопляне на стари манипулации, бих казал фалшификации, както с "Балкански поток", и най-различни други неща очаквам по време на тази предизборна кампания да бъдат чути. Не е в нтерес на България да има големи политически турбуленции точно тази година, когато имаме толкова много опасности извън България, когато трябва да сме единни", каза Ковачев.

"А и в България - не трябва да забравяме работата на руските тайни служби у нас, техните влияния в най-различни сектори. Включително в интернет пространството, където ние приехме първия законодателен акт в ЕС - цифровият акт - за отговорностите на големите платформи, особено спрямо намесата на трети държави в изборните процеси", добави евродепутатът.

 

Цялото интервю вижте във видеото.