АвтоФест

Спортен автомобил, който можете да удължавате от вековните италиански дизайнери Zagato

От Ангел Харизанов Ангел Харизанов Водещ
Zagato Снимка: Zagato

Създадено през далечната 1919-а година от Уго Загато в Италия, дизайнеркото студио Zagato работи през годините за почти всички автомобилни производители по света, но от време на време те сътворяват и собствени модели в ограничени и много ексклузивни количества.

 

 

Идеите почти винаги са им много разкрепостени с доста смели форми, и последният им проект е точно такъв - AGTZ Twin Tail - автомобил, който можете да удължавате с половин метър, благодарение на добавка към тялото, с което общия размер достига 4.8 метра.

Идеята - това всъщност е концепцията на модел, който те създават в края на 60-те с цел да участват в 24-те часа на Льо Ман, а целта на тази добавена опашка е да стабилизира автомобила при постоянна висока скорост до и над 300 км/ч.

Както в миналото, те отново разчитат на шаси и задвижване от Alpine, подмарката на френския производител Renault, като сега модела е А110 - лек спортен автомобил с алуминиево шаси и средноразположен двигател с кубатура от 1.8 литра с турбокомпресор и мощност от 252 до 292 конски сили и собствено тегло от 1100 килограма.

Все още не са разкрити официалните характеристики, които предполагаме, че ще са доста различни, както и интериора на модела, но ще бъдат произведени само 19 броя.

Премиерното видео на модела: