АвтоФест

Продават на търг личния спортен автомобил на президента Джо Байдън

От Ангел Харизанов Ангел Харизанов Водещ
Joe Biden S Custom 2018 Cadillac Ats V Sedan With Unique Brown Interior Comes Up For Sale 229353 1 Cars&Bids

Настоящият президент на САЩ, бивш вицепрезидент в кабинета на Барак Обама и дългогодишен сенатор - Джо Байдън, се оказва доста запален фен на автомобилите.

 

В сравнително свободната му 2018-та година, в която работи като хоноруван преподавател в Пенсилванския университет и преди да се кандидатира за президент, той се сдобива с един от най-добрите американски спортни седани - Cadillac ATS-V, който спокойно да си употребява за личен автомобил.

Моделът използва 3.6-литров V6 с два турбокомпресора и има мощност от 464 конски сили и 603 нютонметра въртящ момент, а скоростната кутия е 8-степенна автоматична ZF, като задвижването е само на задните колела. Тази комбинация е способна на ускорение от 0 до 100 за 3.9 секунди и максимална скорост от 304 км/ч.

Конфигурацията на екземпляра естествено е ексклузивна и няма друг подобен с интериор от тази кожа с име Kona Brown, като той е снабден и с всичко възможно допълнително оборудване. Вторият собственик е добавил и няколко екстериорни детайла, както и втори комплект 18-инчови джанти.