Политика

Виктор Насър, ПП: Не е хубаво партиите да си сменят постоянно кандидатите за премиери

От Euronews България Euronews България

Бяхме посочили вицепремиера Асен Василев, който взе първия проучвателен мандат за съставяне на правителство. Доколкото знам, не е много хубаво партиите да си сменят постоянно кандидатите за премиери.

Това заяви в студиото на „Добро утро, Европа“ депутатът от "Продължаваме промяната" Виктор Насър. 

Той отказа да коментира дали и какъв пост би заел министър-председателят в оставка Кирил Петков в евентуален нов кабинет с мандат на БСП.

„Очевидно в момента доста по-трудно може да се формира кабинет“, отбеляза той и оцени, че шансовете за съставяне на нов кабинет намалят.

Насър подчерта, че ПП, ДБ и БСП остават на масата на преговорите и посочи, че има важни задачи, които трябва да бъдат свършени като избора на нов председател на КЕВР.

Относно записа от срещата на парламентарната група на ДБ, Насър заяви, че не е чул нищо скандално в него.

„Това, което чух е вътрешна дискусия, която не е предвидена за масовата публика, но не чух квалификации към някого, не чух обиди“, коментира народният представител от ПП.

Желанието на „Продължаваме промяната“ да реформира един орган, който може да разследва корупцията, по никакъв начин не е бухалка.

Виктор Насър, депутат от „Продължаваме промяната“

Във връзка с офертата за нови 8 изтребители F-16 Block 70, Насър подчерта, че тя е резултат от „едни доста добри преговори от наша страна проведени с американската държава“.

По думите му цената на оферата е със 70 млн. долара по-скъпа, но включва „доста повече“.

„Тук имаме 4 единични и 4 двойни самолета, значително повече оръжие, оборудване за авиобазата и повече резервни двигатели“, обяви той и уточни, че цената е разсрочена в рамките на 8–10 години.

Относно крайния срок на офертата, народният представител от ПП посочи, че тя е валидна до 1 ноември, но е възможно при поставяне на въпроса нейният срок да бъде удтлжен с един месец.