Политика

Слави Трифонов: Отиваме на избори

От Георги Колев Георги Колев Редактор

Има такъв народ” вече няма никакво място в преговорите за съставяне на кабинет. Отиваме на избори.

Това заяви лидерът на партията Слави Трифонов в извънредно изявление по повод изтеклия запис от среща на парламентарната група на „Демократична България”.

"Днес Христо Иванов и ПГ на „Демократична България” за първи път говориха това, което наистина мислят – в сградата на Народното събрание, в ефир, в интернет, с включени микрофони и камери. Говориха, защото не знаеха, че са на живо и лицемерието им лъсна пред всички. За първи път видяхме истинското лице на лъжата, манипулацията и политическа еквилибристика", коментира Трифонов. 

"Иванов каза следното за преговорите с ИТН: Това означава, че те вече не могат да кажат, че ИТН са 100% мафия, а ние сме 100% бели. Той признава, че ДБ и ПП ни наричат мафия не защото е вярно, а защото те така изглеждат бели на наш фон. Това е отвратително. Христо Иванов и ПП имат наглостта друг да е председател на нашата парламентарна група и поставят условие ИТН да нямат министри. Защо изобщо има преговори, защо симулират разговори? За да изглеждаме ние мафия. Отвратително. Лъжат, че не обсъждат персонален състав на кабинета. И ние чакаме да кажат предложението за правителство и премиер. Иванов казва какъв министерски пост трябва да заеме Кирил Петков - ами никакъв бе, Христо. Нали за вас от ДБ и ПП най-важна беше България и политиките, управленската ви програма. Ето ви лицемерието в най-чист вид", заяви Трифонов.

Той изтъкна, че Христо Иванов подчертава на срещата, че участието им в преговорите е само формално и "словесно еквилибриране". "Лъжем красиво, а?! БСП нямали право да правят кабинет като мандатоносители, защото бил технически мандата им. Всичко е измама уважаеми сънародници, важното е аз да съм мафия", каза Трифонов.