Европа

Руски граждани се присъединяват към армията на Украйна

От Тодор Драганов Тодор Драганов Международен редактор

Сибирският батальон на украинските въоръжени сили всеки месец обучава нова група доброволци. Батальонът, който бе сформиран преди шест месеца, се състои от руски граждани, присъединили се към Украйна, за да се бият срещу собствената си страна. "Карабас", който е родом от Москва, споделя, че причините за присъединяването му към конфликта са свързани с неправдата, която се случва срещу руските граждани.

 

Просто искам да живея със съвест и чест. Ако моята страна, въпреки че вече не мога да наричам Русия Моя страна, но ако Русия е във война, аз смятам, че трябва да се боря срещу този факт. Мисля, че трябва да има повече руснаци тук при нас. Трябва да сме стотици хиляди. Надявам се, че някой ден ще бъдем.

"Карабас", доброволец от Москва

Десетки представители на коренното население от териториите на Сибир и други руски граждани също са се присъединили към украинските сили. Сред доброволците са членове на етническите групи якути и буряти. Преди да явят по служба обаче, доброволците преминават щателна проверка, която може да продължи до една година.

 

Това е резултат от момента, когато на власт дойдат най-неморалните, безпринципни и безгръбначни хора. Тези хора трябва да бъдат отстранени от правителството, и чак когато това се случи, ще можем да говорим за победа.

"Холод", доброволец от Сибир

Представители на украинската армия заявиха, че батальонът вече е участвал в боевете край Авдеевка в Източна Украйна. Те добавиха, че очакват групата да има няколкостотин бойци през следващите месеци, тъй като все повече и повече руски граждани са изразили желание да се присъединят.