Euronews Music

Евгени Генчев и VICTORIA: Вълнуващото ни музикално приключение тепърва започва

От Веселин Вълчев Веселин Вълчев Продуцент
Веселин Вълчев - продуцент на "Добро утро, Европа" и "Euronews Music": Как се запознахте и започнахте да работите заедно?
Евгени Генчев - пианист:
  • Запознахме се с VICTORIA от социалните мрежи. Мисля, че и двамата харесахме това, което прави другия музикално. Оттам дойде и идеята тя да се включи музикално като гост в моите летни концерти, които бяха в Пловдив и Варна. Направихме както Lady Gaga, както и нещо българско, навих я да пее на български "Хубава си, моя горо", но тогава след ТВ формата в който бях нямах време да се разгърна толкова в пиано аранжимента, а ми се искаше да направя още нещо. След това хората откликнаха много на тази песен. На интерпретацията на изпяване на VICTORIA, а и песента просто е страхотна. И ние започнахме да си говорим, да запишем нещо, което трайно да остане в съзнанието на хората. Казахме си, че това ще е "Хубава си, моя горо". 
  • VICTORIA - певица: Направихме кавър на оригиналната песен "Хубава си, моя горо". Евгени много се развихри с неговите възможности.  Много съм щастлива, че имаме възможността да го представим сега. На самите концерти хората пяха тази песен с нас. Беше много магично. Това ни накара да искаме да оставим тази песен по-трайно във времето.
Веселин Вълчев - продуцент на "Добро утро, Европа" и "Euronews Music":
Aко тригерът за направата на песента са били концертите, кой беше тригерът за това да направите документален филм за проекта?
Евгени Генчев - пианист:
  • Мисля, че целият този проект заслужава нещо голямо. Когато целият процес по заснемането на музикалния клип е такъв, какъвто беше, аз си представих, че си заслужава да се обходи по всички стъпки и това да се види. Искахме да покажем красотата, която ни заобикаля. Да се видят качествените хора, които ние успяхме да съберем. Как един луд човек с идея успя да направи нещо, което е почти невъзможно. Стана като необходимост - да покажем това. Исках хората да видят как взехме тези решения.
Веселин Вълчев - продуцент на "Добро утро, Европа" и "Euronews Music":
VICTORIA, какъв беше твоят принос за проекта освен изпяването на песента, имаш ли пръст в аранжимента на песента? И тъй като той каза, че те е навил на неговия акъл, да пееш на български, ще го навиеш ли и ти на твоя, за други проекти в бъдеще?VICTORIA - певица
  • Надявам се, че и в бъдеще ще работим заедно и ще предоставяме интересни неща на публиката. Иначе неговата идея ми се стори шанатава в началото, но той ми се обади по телефона, разказа ми я, и аз казах - "правим го", чула-недочула. После ме беше страх, чудех се дали ще стане. За идеята - тя тръгна от Евгени, аз просто добавих от своите подправчици да звучи по-различно откъм изпяване. Той много ми помогна с аранжимента, който направи. Това ми донесе вдъхновението да я изпея по този начин.
Евгени Генчев - пианист:
  • Вики преодоля доста страхове в този проект, докато снимахме видеото. Тя мисля, че няма и проект с пеене на български досега. Явно по някакъв начин ми се е доверила. Благодарен съм й за което. Придобих смелост след това да поискам повече от нея в заснемането на клипа. Тези неща пораждат доверие във взаимоотношенията ни креативно. Получи се страхотен проект. 
Веселин Вълчев - продуцент на "Добро утро, Европа" и "Euronews Music":
Къде заснехте видеото, кажете нещо за него?
Евгени Генчев - пианист:
  • Искахме да е гора, да е красиво, но и да е паметно. Искахме да ни постави и на ръба. Когато се спречкаш с първичния страх нещата повече се отбелязват в съзнанието ти. Качихме се на платформа, която беше вдигната от 100-метров кран над планините. Качихме пиано с нас двамата над Родопите. В този момент получихме допълнително вдъхновение и осъзнаване, че трябва да оценяваме това, което имаме около нас.  Ходихме по много локации, но избрахме яз. Въча. Логистиката беше доста сложна - да закараш такъв 350-тонен кран там. Целият екип обикаляше за да гледа локации. 2-3 дена ходихме по-различни места. Трябваше хем логистично да стигнем дотам, хем същевременно да се вписва с тематиката за гората. Беше много зареждащо.
VICTORIA - певица
  • Много се вълнувах за видеото, тъй като 100 метра не са никак малко, да стоиш във въздуха. Всичко беше направено по най-безопасния начин. Много беше вълнуващо, защото и гледката е много магична. Да видиш яз. Въча отгоре. Природата е уникална там. 
     
Веселин Вълчев - продуцент на "Добро утро, Европа" и "Euronews Music":
Евгени, как се промени музикалния ти живот след популярния ТВ формат, в който ти участва?
  • Това ме представи на българската публика. До този момент бях правил много малко концерти в България, откакто си тръгнах оттук преди 15г. Това провокира много голям интерес. Оттам насетне бях приятно изненадан, когато организирах концертите след предаването, че дойдоха доста хора. Дори да са дошли от любопитство към мен, те си тръгнаха от това събитие запалени към музиката и искащи още. Това разбира се, когато резонираш на сходни честотите, то те свързва със сходни артисти. Създаде ми  много интересни взаимоотношения и с хора от музикалната индустрия в България.До няколко дена с VICTORIA ще обявим няколко концерта, които ще направим заедно. Там освен "Хубава си, моя горо", ще направим доста песни заедно. Вълнуващото ни музикално приключение тепърва започва.