Euronews Music

Жаклин Таракчи: Първата ми песен е факт, благодарение на лейбъла на Молец

От Веселин Вълчев Веселин Вълчев Продуцент

Целият процес по направата на първата ми песен "Мое малко аз" беше много приятен, изпълнен с много талантлива енергия в лицето на лейбъла на Молец - "Друго". Благодарение на тях тази песен е факт.

Това каза в рубриката "Euronews Music" едно от най-перспективните имена в българската музика Жаклин Таракчи.

Режисьор на видеоклипа е Крис Захариев, а оператор е Пламенков. Те свършиха страхотна работа. Аранжимента е на известния Роби Николов и Ернесто Венесуела. Благодарение на тях самата песен придоби тази визия и емоционалност. Текста и кантото са мои. Те са породени от действителността и това, с което аз съм се сблъсквала. С хората, с които аз съм се сблъсквала и съм комуникирала. Осъзнавам, че много от проблемите относно начина, по който действаме, дали действаме рационално е свързано с това как сме израснали. Когато ние сме счупени като малки това рефлектира върху това как на моменти взимаме решения по детински. Това може да повлияе на отношенията между хората. Важно е да си обръщаме внимание. Слава Богу това вече се разчупва, но досега беше тема табу.

На мен ми се иска, ако някоя моя песен стане хит, или когато, защото аз вярвам във Вселената, то нека тази песен бъде с послание. Всяка една песен за мен трябва да носи послание. Да носи емоция. В това е смисълът на музиката. Любовта е най-силната емоция, която човешката душа изпитва, затова пеем често за любовта. Присъствието й, или пък отсъствието й. Танцувала съм 13 г. класически балет. После трябваше да реша дали да продължа с него или новата ми страст - музиката. Сметнах, че в музиката мога да включа и танците, затова го избрах.

Обичам да пея от малка. Свиря на пиано от ранна възраст. Реално певческата страна на музиката дойде на по-късен етап в живота ми, но с гръм и трясък. Хора, които бяха до мен, които и до ден днешен ме подкрепят дадоха тласък на това нещо.

Интересно е, че цялото ми семейство са меломани, но никой не се занимава професионално с музика. Сестра ми е енциклопедия за текстове, информация относно музиката, от нея съм се вдъхновявала много години наред. Много ми е хубаво да й споделя музика, която не знае. Така се обогатяваме двете. Тя е по-голяма от мен само с 6 години.

Думата бариера и рамка са нещо, което избягвам да си поставям. Аз и до ден днешен се развивам, всеки се развива. Като слушател на музика, който не слуша 1 стил музика няма как да не искам да експериментирам. Естествено главния стил, към който съм се насочила е поп и R&B, но бих направила и фънки, рок и джаз неща. Експериментирала съм и в електронната сфера, но там по-скоро каймакът са хора, които правят инструменталите, а аз съм се насочила по-скоро в индивидуалното развитие. Тоест, искам да изпъкне моя глас.

Работим по бъдещите ми проекти. Ще бъде много вълнуващо за мен и слушателите.

Към момента работя заедно с лейбъла на Молец - "Друго". На този етап най ми се отдава да измислям текстове и канто, но искам да съм запозната и как работи схемата със звуците. Да знаеш къде и как да ги сложиш. Това е цял нов свят. Поздравявам хората, които се занимават с това. Много е трудно. Това е нещо, в което трябва да си вложиш душата. Старая се да се уча и там, но не прекалявам, защото ми е важна и вокалната част и не искам да се разкъсвам прекалено.

Едно нещо, което ме кара да се чувствам изключително артистична е природата. Тя е много стихийна, цветна. Мотивират ме смислените разговори с приятели, топла чаша с чай и смислена книга.

Равносметката за годината ми е, че съм постигнала много в рамките на тези 12 месеца. Смея да кажа, че се гордея със себе си. Благодарение на тази година се мотивирам да работя още по-усърдно през следващата година.

Вижте цялото интервю във видеото.