Европа

Безредици избухнаха в Дъблин след нападението с нож, при което пострадаха три деца

От Тодор Драганов Тодор Драганов Международен редактор

Големи протести избухнаха в центъра на Дъблин. Това стана след като ирландската полиция съобщи, че на 5-годишно момиченце е оказана спешна медицинска помощ след нападение с нож. Една жена и две други деца са били ранени. Ирландската полиция съобщи, че не разглежда случая като свързан с тероризъм и че мъж на около 50 години, който също е бил хоспитализиран със сериозни наранявания, е "лице, представляващо интерес". Полицията заяви, че има "определен ход на разследване" и че не издирва никой друг във връзка с нападението.

Ирландската национална полиция продължава да разследва всички обстоятелства на сериозното нападение, което се случи този следобед. Петима пострадали са откарани в болници в района на Дъблин. Сред тези пострадали са три малки деца, една жена и един мъж.

Комисар Лиъм Герагти, говорител на ирландската полиция

В ранната вечер протестиращи изстреляха сигнални ракети и фойерверки по полицейския кордон в Дъблин около мястото на инцидента. Полицаите, въоръжени с щитове, са успели да отблъснат агресивните демонстранти, които се опитали да ги ритат и удрят. Много от нападащите полицаите са били с покрити лица. По време на безредиците в центъра на града са били повредени няколко полицейски автомобила и един трамвай. Цивилен автобус и кола са били подпалени и на моста О'Конъл в центъра на града.