Европа

Петима души, сред които три деца, бяха ранени след нападение с нож в центъра на Дъблин

От Елеонора Христозова Елеонора Христозова Журналист

Ирландската полиция съобщи, че петима души, включително три деца, са били приети в болница след сериозен инцидент в центъра на Дъблин, който според местни медии е свързан с нападение с нож.

Едно тежко ранено момиче и още две по-леко пострадали деца в момента са в болница, съобщи полицията. Една жена също е получила тежки наранявания, а един мъж по-леки, допълват органите на реда.

Местните медии съобщават, че ранените са били намушкани с нож на площад "Парнел" в Дъблин, който се намира до главната улица "О'Конъл". Полицията съобщи, че мястото на инцидента остава отцепено.

Вестник "Айриш таймс" информира, че основният заподозрян е задържан, но е получил наранявания, за които се смята, че сам си е нанесъл. Според изданието мъж се е опитал да нападне група младежи, а случайни минувачи са се намесили.

Мотивът за атаката, която е извършена в близост до училище, остава неясен. По-късно през деня ирландската полиция заяви, че е установила с облекчение, че нападението се е оказало "изолирана атака", а не е свързано с тероризъм.

"Ние в полицията сме удовлетворени от резултатите от нашето разследване, които показват, че в случая не е налице дейност, свързана с тероризъм. Това е напът да се окаже изолирана атака, а ние трябва да установим причините, довели до нея", каза пред репортери полицейският началник Лиам Геръти.