Свят

Израелската армия обяви, че е приключила с обкръжаването на град Газа

От Елеонора Христозова Елеонора Христозова Журналист

Израелската армия обяви, че е приключила с обкръжаването на град Газа в Ивицата Газа. Това се случва само една седмица след началото на сухопътните операции на израелските сили в палестинската територия.

Нашите военни приключиха с обкръжаването на основния град, който е център на терористичната организация Хамас, обяви говорителят на израелските сили Даниел Хагари. 

Той беше категоричен също, че прекратяване на огъня не стои на дневен ред. Армията на Израел води война, за да унищожи Хамас, подчерта говорителят. Само за ден са елиминирани 130 терористи в Ивицата Газа.

Израел активно купува бомби, ракети, безпилотни самолети и други оръжия, за да се подготви за бойни операции на няколко фронта едновременно.

Палестинският Червен полумесец съобщи, че 102 камиона с хуманитарна помощ от египетския Червен полумесец са влезли в Ивицата Газа през пропускателния пункт Рафа снощи.

Уточнява се, че помощта е включвала храна, вода, стоки от първа необходимост, лекарства и медицинско оборудване. Общо 374 камиона са доставили хуманитарна помощ в Газа от началото на израелските атаки срещу анклава, съобщи палестинският Червен полумесец.