Цвят

Иновативна технология на Google позволява да направите обиколка на Белия дом

От Тодор Драганов Тодор Драганов Международен редактор

Не можете да отидете във Вашингтон? Или не сте успели да си вземете билет за обиколка на Белия дом? Не се притеснявайте. Белият дом, Google Maps и Google Arts & Culture стартираха нова виртуална обиколка на известното имение. С помощта на компютър или смартфон потребителите ще могат да прекарат време в разглеждане на всички стаи, които биха видели, ако можеха да отидат на лична обиколка. Обновената виртуална обиколка е по желание на първата дама Джил Байдън, която цели да направи Белия дом достъпен за възможно най-много хора. Байдън, дългогодишен преподавател в общински колеж, се надява учителите да я използват, за да запознаят учениците със сградата и нейната история. Виртуалната обиколка е такава, която включва аудио субтитри за хора с увреждания. Това е и първата виртуална обиколка на Белия дом на Google с превод на испански език.

Тук има много история. И ние се надяваме, че когато учителите и учениците са в класната стая и говорят за исторически момент, който се е случил, те ще могат да го видят на момента. Така вниманието на младите няма да се губи и ще се създаде зрителна представа за Белия дом.

Хосе Кастанеда, говорител на Google

Обиколката е създадена с помощта на инструмента за разказване на истории Google Arts & Culture. Служителите на компанията заявиха, че мисията на отдела за изкуства и култура е да отвори световните забележителности за хората от всички части на света. Обиколката е достъпна на уебсайта на Белия дом, както и в Google Maps и на страницата на Google Arts & Culture.