Култура

Виктория Георгиева: Много ми се иска да се явя отново на "Евровизия"

От Диана Радева Диана Радева Водещ
Global_And
Веселин Вълчев Веселин Вълчев Продуцент

Мечтата ми е да имам завършен албум до две години. Януари или февруари се надявам да изкарам следващата ми песен. Вслушвам се в мнението на моя мениджър и на приятеля ми. Заедно сме от близо година. Това каза певицата Виктория Георгиева в предаването "Добро утро, Европа", където представи новата си песен "Bloom", за която сподели, че е нещо различно за нея. 

 

Ето какво още сподели тя:

Решихме да направим нещо по-различно и с видеото, и с песента в "Bloom". Като влязох в сесията с хората, с които работя от над четири години, си казах, че искам да направя нещо по-различно, но нямах идея какво точно да е. Исках да продължа линията на стила ми на музика в последните песни. Да е по-ведра. Реших, че искам да пиша за нещо по-различно от любов. То пак е свързано с любов, но към себе си, а не към някой друг.

 

Човек трябва да обича себе си. Да не бъде толкова суров със себе си, защото аз много често съм много критична към някакви ситуации и се самобичувам, а не е честно. Тялото, душата ми - те са моя дом. Все още се уча, не съм успяла напълно, но като стане нещо по-неприятно си казвам "спокойно, няма да реагираш остро". Опитвам се да си давам повече любов. Това е идеята на песента.

Татуировките ми са истински. Натрупаха се с годините. Не чета коментарите, ако ми излезе нещо случайно в Instagram и го видя, но се радвам, че коментарите за песента са положителни.

За стила в клипа се доверих на режисьорката Виктория Караколева, с която работя всеки път от 2019 г. насам. На стилиста ми Гроздан също така.

Идеята ми е до към две години да изкарам албум. Това ми е мечтата. Сега ми предстои пътуване до Швеция, където ще се видя с нови музикални продуценти, с които да работя, но и с тези с които си работя по принцип. Искам да разширя кръга ми от хора с които правя музика.

Ще бъда за седмица в Швеция, в края на ноември във Варшава, а после в Лондон. Предстои хубав завършек на годината с много работа.

Искам да пътувам, защото последните пъти работя само онлайн и това ми натежа. Когато човек пътува, се вдъхновява, ентусиазира.

Като седнеш вкъщи пред компютъра, не се прави толкова лесно музика.

Винаги когато съм си поставяла някакви очаквания и предварителна идея то никога не се получава.

Когато отида и кажа на хората с които работя, че искам нещо конкретно, започваме да го правим, после забиваме и нищо не се получава. В един момент някой просто хваща китарата, пианото и идеите идват сами, но в друга посока.

Много ми се иска да се явя отново на "Евровизия". Смятам, че България трябва да се върне там, защото е важно да се участва на такива огромни събития. Хубаво е за нашите артисти.

Посланието в "Bloom" е от мен за мен. Много хора няма да го разберат. Но пея, че бях с нея толкова години, опитваше се да се бори с всичко, което се случва, няколко пъти се получи, но... старото ми аз, общо взето. Сега работя над себе си, за да бъда по-добра.

Майка ми беше много щастлива като видя "Bloom". Тя каза, че това е най-хубавата и цветна моя песен. Тя обича по-ритмични песни. Каза ми да спирам с бавните песни. Въпреки, че преди няколко дена ми се обади и ме пита защо не направя балада. Това си ми е на мен в сърцето - меланхоличната музика. Не ме прави тъжна, на мен ми действа успокояващо, не я приемам като нещо тежко.

Януари или февруари се надявам да изкарам следващата ми песен. "Bloom" е втората ми песен с Warner Music. Горе-долу имам яснота къде се слушам най-много. "Bloom" например тези дни е най-слушана в Ирландия. Много ми е интересно как хората там са започнали да я слушат.

С Евгени от "Ергенът" ще пуснем нещо общо скоро, но не мога да споделя повече сега.

Щеше да е една идея по-лесно, ако не бях родена в България, защото пазарът ни е много по-различен за нещата, които аз правя.

Трудно се позиционират сред масовата публика, но аз съм упорита и ще продължавам да си пробивам пътя към по-големите неща.

Вслушвам се в мнението на моя мениджър, на дясната ми ръка - Яни, с който се чуваме редовно. На приятеля ми. Заедно сме от близо година.

 

 

Цялото интервю вижте във видеото.