Свят

Тръмп не отиде и на втория дебат на Републиканците

От Лора Карамфилова Лора Карамфилова Международен редактор

45-ият президент на САЩ и фаворит за номинацията на Републиканците за вота догодина – Доналд Тръмп, умишлено не участва и във втория предизборен дебат на партията. Седем претендента взеха участие в един хаотичен двучасов спор, насочен предимно срещу милиардера.

"Къде е Джо Байдън? Той напълно отсъства от ръководството, а знаете ли кой друг липсва с действие? Доналд Тръмп липсва с действия. Той трябва да бъде на тази сцена тази вечер. Той е длъжен да защити досието си“, заяви Рон Десантис, кандидат за номинацията за президент на Републиканската партия. 

"И Доналд Тръмп би трябвало да е тук, за да отговоря, но не е. И искам да погледна към камерата точно сега и да ти кажа: Доналд, знам, че гледаш. И ти не си тук тази вечер, не заради социологическите проучвания и не заради обвиненията си. Не си тук тази вечер, защото се страхуваш да се качиш на сцената и да защитиш досието си. Избягваш тези неща. И нека ви кажа какво ще се случи. Ако продължаваш да го правиш, никой тук горе вече няма да те нарича Доналд Тръмп, а ще те наричаме Доналд Дък", каза Крис Кристи, друг кандидат за номинацията за президент на Републиканците. 

Тръмп предпочете по това време да се обърне към работещи в автомобилната индустрия в страната, които в момента се готвят за стачки.

"Нелепите изисквания на Байдън за електрическите превозни средства ще означават смъртта на американската автомобилна индустрия. Преговаряте за договор, но след две години всички ще сте извън бизнеса. Няма да получите нищо. Това, което правят с автомобилната индустрия в Мичиган и в цялата страна, е абсолютно ужасно и нелепо. Стотици хиляди американски работни места, вашите работни места ще изчезнат завинаги“, каза Доналд Тръмп, кандидат за номинацията за президент на Републиканците. 

 

Към момента социологическите проучвания сочат, че най-добри шансове да се противопостави на Тръмп за лидерското място в надпреварата имат губернаторът на Флорида Рон Десантис и бившият представител на САЩ в ООН Ники Хейли.