Политика

В един глас: Борисов и Пеевски хвалят премиера за преговорите с протестиращите

От Euronews България Euronews България
Delyan Peevski BGNES Снимка: БГНЕС

Крепки поздравления към премиера Николай Денков отправиха лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и депутатът от ДПС Делян Пеевски. Поводът - резултатите от срещите и преговорите на министър-председателя на първо място с протестиращите зърнопроизводители и земеделци, както и с миньорите и енергетиците. 

"Искам да поздравя правителството, зърнопроизводителите и всички сектори, които имат стачна готовност. Това, което от ден първи ги моля - да седнат и да преговарят. Вчера го направиха, днес няма задръствания в София и се надявам, ако тук нещо в НС трябва да се свърши да го решим, но МС да доведе докрай преговорите”, поръча Борисов. Той добави, че "вярва на Денков" и заяви, че от своя страна е "свършил всичко", което премиерът му поръчал при последния им разговор късно снощи. 

"Запозна ме как вървят преговорите, имат пълната ни подкрепа като парламентарна група, ако трябват законодателни промени", завърши Борисов. 

"Поздравявам правителството, че вчера се разбраха и достигнаха до разумни решения и двете страни. Доколкото разбрахме министър-председателят Денков и финансовият министър трябва да подпишат документ с протестиращите. Нека да го видим днес и ще го коментираме", изказа се в същия тон и Делян Пеевски. 

Предишните дни той бе коментирал, че ще ДПС ще изчака да види как кабинетът ще се справи с протестите на земеделците и при нужда "ще се намесим". 

Софи Цветкова обобщи реакциите в парламента - вижте в следващото видео: