Политика

Пеевски забави крачка за смяната на Инспектората към ВСС

От Георги Карамфилов Георги Карамфилов Репортер
Peevski Petkov Снимка: БГНЕС

Смяната на Инспектората към Висшия съдебен съвет няма да се задвижи сега, а след приемането на промените в конституцията. Това съобщи депутатът от ДПС Делян Пеевски в кулоарите на парламента. Вчера той обяви възмущението си от дейността на органа, който следи за дисциплинарни и етични нарушения на магистратите. И заяви, че започва веднага процедурата за смяна на неговите членове. 

"Разговаряхме с всички колеги относно искането на процедура за избиране на нов инспекторат към ВСС. Това ще се случи след приемане промените в Конституцията", каза днес Пеевски.

Формалната причина, която той посочи вчера за намерението си, бе "бездействието на инспекторите по случая с нарязаната с макетно ножче Дебора в Стара Загора".

„Възмутен съм. Получих отговор, че нищо не могат да направят по съда и нищо не е нарушено. Как си го представяте, видяхте това момиче... Възмутително е. Днес ще искаме старт", каза Пеевски.

От Инспектората към ВСС, който вече трета година работи в условията на изтекъл мандат, му отговориха, че вършат работата си съгласно законоустановените си правомощия.