Политика

Борисов: Подкрепяме правителството, но няма да мълчим за грешките му

От Euronews България Euronews България
Boyko Borisov BGNES

"Това, че подкрепяме правителството не значи, че някъде ако не се справят с работата или допуснат грешка, ние само защото ги подкрепяме, ще си мълчим или няма да се поправя това нещо". Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента преди извънредното заседание на НС. Той отправи критики към военния министър Тодор Тагарев и негови изказвания от последните дни, но все пак коментира, че министърът „се ползва с уважението ми и няма нужда да подава оставка, но да работи и говори отговорно“.

"Когато излиза пред медиите по такъв случай (с падналия дрон край Тюленово – б. р.), трябва да излезе напълно подготвен. Откъде, как защо, това е чувствителна тема. Когато се разбере, да излезе и да го разкаже", настоя бившият премиер. "Когато министър на отбраната се изказва, той трябва да знае колко са, да ги осветли. Откъде е дошъл - украински, руски, български. Като излизат да говорят, цялото правителство, да се готвят. За съжаление медиите са по-подготвени от тях и след това се налага да се излиза с нови брифинги да се замазват нещата", каза още лидерът на ГЕРБ.

Относно отправените пак в НС обвинения от лидера на БСП Корнелия Нинова, че стои зад протестите на зърнопроизводителите, които искат да свалят правителството, което той подкрепя, Борисов изрази надежда, че това е шега. „Като го свалим, ще поканим нея в правителство ли? Приемам го като шега", каза Борисов. Той отново предложи да се седне на масата за преговори със зърнопроизводителите и да се чуят исканията им.

"Аз лично считам, че не трябва да се разделят службите", отговори той на въпрос трябва ли да се обединяват военното и цивилното разузнаване.