Политика

Борисов: На практика ДПС е част от управляващата коалиция (Допълнена)

От Георги Карамфилов Георги Карамфилов Репортер
Borisov BGNES Снимка: БГНЕС

Всичко става с диалог. Трябва двете страни да говорят и ще се изясни проблемът. Аз бих могъл да помогна за логистиката на такава среща, но не са го искали от мен. София е свикнала на протести. „Орлов мост“ беше блокиран с месеци, новите колеги не са свикнали просто. Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира пред репортери в НС днешните протести на представители на аграрния сектор срещу властта заради вдигането на забраната за внос на украинска земеделска продукция у нас.

„Това, че се говори само за „Майбаси“ е непродуктивно и очевидно ги дразни. Защо мълчи икономическият министър, какво правят търговските аташета. Това е един огромен апарат, който седи и чака“, допълни Борисов.

На въпрос към Бойко Борисов дали ДПС е част от управляващата коалиция, той отвърна: "На практика – да".

„Колегите от правителството ни информират, че има диалог и до обяд ще го измислят. Да видим какво ще се разберат и след това ще помагаме. Нещата са прости - става въпрос за едни обезщетения за зърното, което е по складовете“, коментира отново в кулоарите на НС депутатът от ДПС Делян Пеевски.

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов също коментира протеста на зърнопроизводителите.

"Разбиране няма и диалог няма. Ако бях на тяхно място нямаше да водя преговори с терористи, защото хората които управляват се държат точно като терористи", каза Костадинов. 

“Те са взели за заложник една цяла държава и цял народ и мислят, че могат да правят с нас каквото си пожелаят. Сега е моментът на тези самозабравили се терористи да им бъде напомнено кой е собственикът на българската държава - ние българите”, добави той.

 

 

Вижте още във видеото: