Политика

Станислав Балабанов, ИТН: Обвиняваха ни, че ни тупа дългата ръка на ДПС, сега тупа Христо Иванов

От Диана Радева Диана Радева Журналист

Не знам защо е тази ваканция преди местните избори. Искам да честитя днешния празник 9-ти септември на комунистите от сглобката. Като им видите потеклото са страхотни евро-атлантици, но и комунисти. 

Това каза в студиото на Euronews Bulgaria Станислав Балабанов, депутат от ИТН.

Тези 13 законопроекта по Планът за възстановяване обслужва фирми близки до Кирил Петков и Асен Василев. С първия транш от 130 милиона се обслужват те предимно. Не са оформени професионално нещата в този план.

Аз съм малко скептичен, че по най-бързия начин може да бъде извървян този път към следващите траншове. Ние няма да подкрепяме безусловно каквото и да ни предложат.

Докъде я докарахме като общество правителството в България да се прави "на тъмно". 

Политиката между хора, които се арестуваха е меко казано скандална. По какви теми си говорят тези хора. Ние като опозиция пробваме да контролираме тези хора.

 

Аз няма да подкрепя Конституционна реформа правена от Делян Пеевски. Ако това е мечтата на Кирил Петков и Христо Иванов нашата не е такава. Те говореха за нас, че ни тупа дългата ръка на ДПС по рамото, сега същата ръка потупа Христо Иванов.

Трети март е т.нар. на журналистически език "Черен лебед", никой няма право да ти налага нещо. Ще излезем на площада, ако се натисне политически по темата 3-ти март. Подкрепяме да има референдум за това, ние искаме хората да бъдат питани.

Сглобката е мъртво родена, така че колкото по-бързо падне по-добре. Само в рамките на месец и половина с приетия нов бюджет има дефицит от 3 млрд. и половина лева. Бензинът скача, така че всичките тези неща колкото по-бързо се оправят, по-добре.

Пореден статистик говори за какви големи багери има в Царево, колко проверки, но незаконната сеч в Странжда допусна такова бедствие днес. Колко дни на траур трябва да имаме, за да разберем колко престъпно е действал някой години подред. Каква беше политиката на ГЕРБ и ДПС в последните години? В малките общини редовно се заплашваха хора със схеми за горите, че който не участва там ще бъде опраскан.

Ще имаме кандидати почти навсякъде за местната власт. Ще участваме на тези избори. Ще има интересни имена. Ще ги видите след седмица-две. Аз съм от Пловдив, няма да съм кандидат в София. Има имена на хора, които застават с лицата си и могат да водят битки.

Вижте цялото интервю във видеото.