Политика

Пеевски и ДПС с принципна подкрепа за обединяване на службите за сигурност

От Euronews България Euronews България

Народният представител от ДПС Делян Пеевски обяви, че партията му подкрепя идеите за конституционни промени на "Продължаваме промяната-Демократична България". Санкционираният по Магнитски бе част от заседанието на парламентарната комисия по правни въпроси.

ДПС застава принципно зад предложението за обединяване на Държавна агенция "Разузнаване" и Военното разузнаване. Подкрепят и идеята началникът на Единната разузнавателна структура да не бъде назначаван от президента, предаде БНР.

Делян Пеевски потвърди, че е водил предварителни разговори. ДПС дава принципната си подкрепа, но мнението си Пеевски ще даде след като види какви са предложенията на колегите му.

Депутатът от Движението за права и свободи подкрепи и идеята в Основния закон на България да бъде вписано, че страната ни е член на Европейския съюз и НАТО. Подобен ход, смята санкционираният по Магнитски народен представител, ще гарантира геополитическата ориентация на страната. Пеевски коментира и промените относно статута на главния прокурор, заявявайки че 5-годишните мандати са оптимален вариант и че седем години са били твърде много за мандат на обвинител №1 в държавата.