Политика

Доган сложи край на ерата „Хасан Азис“ в Кърджали – издигна нов кандидат за кмет

От Euronews България Euronews България
DPS Kardzhali Hasan Azis Dogan FB Снимка: Фейсбук

ДПС издига нов кандидат за кмет на Кърджали, след като Хасан Азис прекара две десетилетия начело на местната власт в града. Ръководството на движението обяви, че е взело решение да издигне Ерол Мюмюн за кандидат за кмет на предстоящите избори през октомври. Той е директор на „Търговска банка - Д“ АД - Кърджали. За поста бяха номинирани още трима - настоящият кмет Хасан Азис, народният представител Елван Гюркаш и юристът Муса Сеидахмед.

Сегашният кмет на града Хасан Азис е роден е на 16 април 1969 г. в Кърджали. Детството му преминава в село Мост, Кърджалийско. Дипломира се като магистър-инженер по промишлено и гражданско строителство в Университета по архитектура, строителство и геодезия в София. Успоредно с това следва и „Маркетинг и мениджмънт“ в УНСС. През 2020 г. получава от УНСС степен „доктор“. Кмет е на града от 2003 г. Част от политическото ръководство на ДПС.

„Благодаря на Почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган и ръководството на партията за възложената отговорност в последните 20 години да бъда част от отговорността за развитието на града и пълното му преобразяване в европейски град и столица на толерантността на България, Балканите и Европа. Ерол е подготвен и достоен кандидат, който ще наследи години на отлична работа в община Кърджали, както и подготвен екип, създал и участвал пряко във всички малки и големи проекти в града ни“, написа Азис на своята фейсбук страница.