Политика

ГЕРБ-СДС се регистрираха за местния вот в София без да кажат кой е кандидат за кмет

От Euronews България Euronews България

ГЕРБ-СДС все пак не представиха кандидата си за кмет на Столицата днес. Партията избра деня на София, за да представи само номинациите си за районни кметове.

Това бе направено от председателя на СОС Георги Георгиев, който е и едно от спряганите имена за наследник на Йорданка Фандъкова. Днес ГЕРБ-СДС се регистрира за участие на вота в Общинската избирателна комисия. Очакваше се, че Борисов ще избере деня на София, за да представи номинацията си за кметската надпревара.

Георгиев заяви, че името на кандидатурата ще стане ясно в следващите няколко дни. Той провокира Васил Терзиев с думите, че предложеният от ГЕРБ-СДС човек няма да се крие от дебати, а когато го канят на интервюта няма да взима районни кметове под ръчичка.

През последните дни номинацията на ГЕРБ за наследник на Фандъкова бе пазена в тайна. В петък лидерът на партията Бойко Борисов обяви, че чака да свърши ретроградният Меркурий днес, за да обяви кандидат-кметовете. По-рано лидерът на СДС Румен Христов заяви, че ще бъде номиниран "подготвен човек, който разбира от София, който разбира от политика, който не е попаднал случайно на някаква позиция".

Неофициално като хора, отговарящи на този профил, най-споменавани бяха имената настоящия председател на парламента Росен Желязков и на Георги Георгиев.