Политика

Терзиев: Паметникът на Съветската армия – в музея, „Графа“ и „Аксаков“ с нови имена

От Euronews България Euronews България

Нямаме търпение да изпълним обещанието ни да се явим обединени на тези избори. Всички демократични, прогресивни хора да дадем тласък на града”.

Това заяви Васил Терзиев, кандидатът за кмет на София на ПП-ДБ при регистрацията на коалицията за участие в местните избори в София.

Терзиев коментира, че вижда кандидата на ГЕРБ-СДС като най-големия си конкурент в местните избори в София. “Социологическите проучвания посочват, че те са най-големите ни конкуренти”, каза още Терзиев.

Той коментира, че най-големите проблеми, които вижда са проблемите с въздуха, канализацията и презастрояването. Терзиев поясни, че е счупена връзката с бизнеса и гражданите. “Има силна централизация, затова искаме да дадем правилните контролни инструменти на районните кметове, без значение от коя партия са, за да имат решение за гражданите, като най-близки до тях и да ги отстояват”, подчерта Васил Терзиев.

Кандидатът на ПП-ДБ е категоричен, че Паметникът на Съветската армия в Борисовата градина трябва да отиде "там, където му е мястото - в Музея на социалистическото изкуство". Според него улици като  "Граф Игнатиев" и "Аксаков" могат да се сдобият с по-хубави имена.