Спорт

Славия официално освободи Бакеро

От Euronews България Euronews България
Bakero Slavia Resized Снимка: ПФК "Славия".

Славия се раздели с треньора Хосе Мария Бакеро. Специалистът изкара осем мача начело на "белите", в които записа само една победа, едно равенство и шест загуби. Слабото представяне на столичния тим от началото на кампанията закономерно му отрежда и незавидното 14-о място в подреждането на efbet Лига с едва 4 спечелени точки до момента.

Легендата на Барселона дойде в Славия с договор за две години и с амбициите да продължи възхода на клуба, както и да въведе методиката от каталунския гранд в тима от "Овча Купел". През изминалия сезон 2022/23 Славия остана на крачка от евротурнирите, като завърши на осмо място в efbet Лига след като приключи кампанията с равен точков актив със седмия Арда, но предимство в преките срещи отреди на кърджалии да участват в квалификациите за Лигата на конференциите.

„Ръководството на клуба благодари на испанския специалист за положените усилия, професионализма и всеотдайността в работата заедно през последните месеци. Оставаме с най-добри приятелски чувства", написаха от клуба.

Очаква се на мястото на Бакеро да бъде назначен Иван Колев. Славия е и осмият клуб в efbet Лига, който сменя треньора си от началото на сезона. Преди това същото сториха в ЦСКА-София, ЦСКА 1948, Ботев (Пловдив), Пирин (Благоевград), Локомотив (София), Берое и Ботев (Враца).