Свят

Путин благодари на кмета на Москва за „интеграцията“ на анексираните украински земи

От Теодор Тодоров Теодор Тодоров Международен редактор

Град Москва помага за установяването на „нормален живот“ в анексираните украински райони. Това обяви руският президент Владимир Путин, който присъства на церемонията по поредното встъпване в длъжност на кмета на столицата Сергей Собянин. На местните избори той спечели над 75% от гласовете и запази поста си. Путин благодари на Собянин, че е осигурил условия за подпомагане на хората от новоприсъединените към Руската федерация 4 украински района – Донецк, Луганск, Херсон и Запорожие.

През 2014 г вие направихте много за жителите на Крим и Севастопол. И днес столицата помага за установяването на нормален живот в новите региони на Русия, поемайки патронаж над Донецк и Луганск. Уважаеми Сергей Семьонович, бих искал искрено да ви благодаря за тази благородна работа.

Владимир Путин – президент на Русия

Собянин беше назначен за кмет на Москва през 2010 г и оттогава два пъти спечели местните избори – през 2013 и 2018 г. Той акцентира на факта, че всеки ден ръководството на руската столица се грижи за сигурността на небето над града, заедно с руските въздушно-космически сили.

В последните месеци дронове от Украйна често са засичани над въздушното пространство на Москва и дори причиняват материални щети.