Цвят

На автоизложение в Мюнхен: Представиха най-новите товарни скутери и електрически велосипеди

От Елеонора Христозова Елеонора Христозова Журналист

Автомобилните изложения привличат много любители на бързите коли. Но освен най-новите автомобили, все по-често се представят и други превозни средства.В Мюнхен се провежда моторното изложение, наречено International Mobility. По време на събитието в центъра на града посетителите могат да изпробват електрически велосипеди и скутери на различни компании.

Пазарът на електрически велосипеди нарасна много и се променя изключително динамично. Едно от интересните неща е, че технологията в този сектор се развива много бързо.

Джеймс Атууд, редактор на списание “Аутокар“

Някои от компаниите гиганти също представиха най-новите си разработки. Немска компанията представи модернизиран електрически велосипед, който тежи малко повече от 2 килограма. Тайванската компания представи товарни скутери. Те могат да пренасят полезен товар до 200 кг. Продажбата на иновативното превозно средство започва от 11 000 евро.

От компанията са разработили също специални и модели, предназначени за местната полиция.

Електрическите товарни велосипеди могат да пренасят огромни товари и да превозват стоки. Затова и техният пазар е много бързо развиващ се. Придвижването е много по-лесно и удобно. С тях се променя дизайна на велосипедите и начина по който се пренасят стоки.

Джеймс Атууд, редактор на списанието Аутокар

За тези, които предпочитат педалите, друга компания произвежда товарни велосипеди с по-голям полезен товар, достигащ до 350 килограма. Шведска компания, която произвежда лек електрически мотоциклет, предлага модел, който е с 40% по-лек.

5-дневното изложение в Мюнхен ще продължи до 10 септември.