Цвят

Освободиха блокираните в калната пустиня Невада посетители на феста Burning Man

От Лора Карамфилова Лора Карамфилова Международен редактор

Властите на щата Невада започнаха да пропускат движението на автомобилите с посетителите на фестивала Burning Man. В продължение на дни десетки хиляди фенове бяха блокирани в пустинята Невада заради кални пътища.

След 3 дни чакане, блокираните посетители на фестивала Burning Man в пустинята Невада започнаха да напускат пределите на феста. В петък проливен дъжд наводни пътищата, които се превърнаха в кални плаващи пясъци. Десетки хиляди останаха заложници на лошото време.

Организаторите на събитието и властите в Невада обаче прецениха, че пътищата вече са достатъчно сухи, за да започне евакуацията. Част от посетители успяха да си тръгнат по-рано, изминавайки пеша повече от 8 километра в калта.

"С този дъжд наистина се радвам, че не дойдох с кола, просто щеше да е ужасно. Но пътищата изсъхнаха сравнително добре и бързо. Впечатлена съм колко бързо започнахме да се движим“, каза посетителка на фестивала.

Близо 72 000 души взеха участие в тазгодишния фестивал. Burning Man е един от най-прочутите и големи музикални и арт фестивали в Северна Америка. Събитието се провежда повече от 30 години.