Европа

Украйна свали повече от 20 руски дрона при атака срещу столицата

От Елеонора Христозова Елеонора Христозова Журналист

Русия предприе масирана атака с дронове тази нощ по Киев. Взривове са отеквали из украинската столица и околностите ѝ в продължение на близо два часа. Отломки от безпилотните летателни апарати са падали в централни квартали на града. Кметът на Киев Виталий Кличко съобщи, че един човек е ранен.

Украинските сили за противовъздушна отбрана са свалили повече от 20 дрона, насочени към Киев през нощта, съобщиха властите на града.

Безпилотните самолети са навлезли в столицата на групи и от различни посоки. Силите за противовъздушна отбрана успяха да унищожат повече от две дузини вражески безпилотни летателни апарати, съобщиха от военновъздушните сили на Украйна.

Властите призоваха хората да останат в убежища, тъй като системата за противовъздушна отбрана е изсипала дъжд от отломки върху столицата.

Отломки са паднали и в районите Святошински и Шевченковски, като са повредили апартамент в многоетажна сграда. По-голямата част от отломките са паднали на открита, незастроена територия, въпреки че са повредени няколко автомобила, тролейбусни електропроводи и пътища. Отломките са предизвикали и пожар в известния градски парк "Совки".