Политика

Съветникът на Тагарев Мустафа Емин подава оставка

От Euronews България Euronews България
Mustafa Emin Facebook Снимка: Facebook

„Подавам оставка от позицията съветник в политическия кабинет на министър Тагарев, за да се прекрати атаката срещу него и правителството.“

Това обяви чрез своя фейсбук профил съветникът на военния министър Мустафа Емин. Вчера председателят на комисията по здравеопазване в Народното събрание Костадин Ангелов призова Тодор Тагарев да отстрани Емин, като се мотивира с прочетеното по случая в документацията, която изискал и получил от „Пирогов“. Малко по-късно председателят на комисията по отбрана Христо Гаджев пък оповести резултати от вътрешна проверка по случая в спешната болница, приключила със заключение: „Г-н Мустафа Емин е проявил вербална агресия със спокоен тон спрямо служителите на „Пирогов“ и е извършил злоупотреба със служебно положение“.

В позицията си от днес Емин определя резултатите от проверката като внушения и се заканва, че ще докаже в съда „истината за комуникацията си“ с персонала в болница „Пирогов“.

Съветникът на военния министър „замразява“ и участието си в Националния съвет на „Да България“, защото е „важно проверката да бъде безпристрастна“.

 

„С опита си от тази информационна атака срещу мен искам да предупредя, че този натиск ще нараства и руши доверието, ще противопоставя и провокира агресия – нека заедно се противопоставим на тази заплаха“, пише още Емин.