Общество

Проверка в „Пирогов“ за случая с Мустафа Емин: Спазени са всички стандарти

От Euronews България Euronews България
Mustafa Emin Facebook Мустафа Емин. Снимка: Фейсбук

Предвид високия интерес по случай, изнесен в социалните мрежи, касаещ лицето М. Е. и назначена проверка от ръководството на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“, Ви информираме, че проверката е приключила. Снети са записи за периода. Снети са обяснения с доклади от страна на всички медицински специалисти в „Пирогов“, които имат отношение по случая и са направени срещи с всички, имащи отношение към случая.

Това съобщиха в позиция до медиите от ръководството на най-голямата болница в страната.

 

Резултатът от проверката показа:

 

От медицинска гледна точка са спазени всички стандарти за работа и оказване на помощ в рамките на Спешното отделение. Персоналът е подходил с висок професионализъм, извършили са всички необходими консултативни прегледи и изследвания на детето. Оказана му е необходимата помощ и манипулации и е изпратено вкъщи с препоръки. Документацията по случая е водена по правилата и е описано по часове и минути движението на пациента.

За този период в детска противошокова зала е оказана спешна помощ на 3 (три) травматични деца и са проведени продължителни мероприятия по ресусцитация на друго дете, което е преведено с тежък хеморагичен шок. Или правилата на триаж са спазени стриктно.

Ръководството благодари на колегите за високия професионализъм, за търпението и за психическата устойчивост, която са проявили, завършва позицията на „Пирогов“.