Общество

В "Пирогов" започна вътрешна проверка по случая с Мустафа Емин

От Теодор Лазаров Теодор Лазаров Репортер
Mustafa Emin Facebook Мустафа Емин. Снимка: Фейсбук.

Спешната болница "Пирогов" води вътрешна проверка след нашумелия случай с Мустафа Емин, съобщиха оттам за Euronews Bulgaria. От болничното заведение твърдят, че съветникът на военния министър е настоял дете да бъде извадено от детска шокова зала, а мястото му да бъде заето от неговото.

Вчера от "Пирогов" избраха нетрадиционен начин да съобщят за случая. Оттам споделиха публикация на медицинската сестра Неда Диманова, която работи в болничното заведение. Тя твърди, че Емин заплашвал с името на министъра и се държал грубо и арогантно.

От "Да, България" написаха, че случаят е предаден към Националната контролна комисия на партията. Там обаче чакат материали от "Пирогов", които да послужат като доказателства за евентуалните действия на Мустафа Емин. Емин е съветник на военния министър Тодор Тагарев, който е назначен като такъв от самия Тагарев, а не е партийна номинация.

Късно снощи самият Мустафа Емин използва Фейсбук, за да се защити и да представи своята гледна точка по случая. Отишъл в "Пирогов", тъй като детето му пострадало след падане:

"Възможно е да съм бил емоционален, макар да съм спокоен човек. Ако съм оскърбил някого, извинявам се. Дълбоко невярно е обаче, че съм искал детето ми да заеме мястото на друго дете. Това е нечовешко поведение, на което не съм способен. Не съм парадирал със служебното си положение, гледам на него като на възможност за служба, а не като на привилегия", написа Мустафа Емин във Фейсбук.