Цвят

Първият стъклен мост в Босна и Херцеговина привлича хиляди туристи

От Теодор Тодоров Теодор Тодоров Международен редактор

Град Мостар една от най-известните туристически дестинации в Босна и Херцеговина. Хиляди посетители отиват там, за да видят вековния мост и да скочат с бънджи от него.

Но отскоро градът има нова атракция – стъклен мост със зашеметяващ изглед. Новата атракция е привлякла стотици туристи от началото на летния сезон. Туристите могат да се любуват на невероятната гледка от П-образния стъклен мост, който се издига на 35 метра височина.

Гледката над равнината е фантастична. Тук може да се види толкова много история, разнообразни пейзажи.

Бил Фостър - турист от Ню Йорк

Мостар е една от популярните туристически дестинации в Босна и Херцеговина. Основно е избирана заради известния стар мост и традициите в гмуркането. Много туристи намират стъкления мост като чудесно допълнение към атракциите на града. Идеята за построяването на стъкления мост идва от местна организация на планинските колоездачи.

От стъкления мост могат да се видят историческия град и долината около него. От стария мост, построен през 1566 г, много хора скачат с бънджи. Той е бил разрушен по време на войната в Босна и след това възстановен. Днес е част от световното културно наследство на ЮНЕСКО. 

Броят на туристите, посетили района на Мостар, се е увеличил рязко през първите шест месеца на годината, достигайки почти 90 000 души.