Общество

Анна Заркова: Когато Алексей Петров поиска висок пост в службите, следва стрелба срещу него

От Милица Бонева Милица Бонева Продуцент

„Моята реакция е на силна тревога. Убийството на Алексей Петров би могло да бъде начало на гангстерска война, тъй като той не е случаен човек – не като бизнесмен, а като фигура от тайните служби.“

Така криминалният журналист Анна Заркова коментира в ефира на Euronews Bulgaria убийството на Алексей Петров.

 

Ето какво още каза тя:

През по-голямата част от живота си, той е работил като ченге под прикритие. Когато Румен Петков беше вътрешен министър, Петров излезе от прикритието си и обяви, че е служил на държавата, бидейки внедряван в различни престъпни структури. Той даде да се разбере, че би желал да заеме легална длъжност в службите, която да свидетелства на неговия ранг. Тогава се говореше, че ще му бъде поверен постът начело на службата за борба с организираната престъпност. Последва стрелба срещу него, тогава пак беше ранена и негова приятелка, но той тогава оцеля.

Връзката между тогава и сега е, че сега той отново даде да се разбере, че би желал да получи легална длъжност, и то на високо ниво в службите за сигурност.

Определям Алексей Петров като човек, свързан със службите. Всичко, което той има като бизнес – светъл, полутъмен или тъмен – е свързано с неговата битност на служител под прикритие.

 

 

Цялото интервю вижте във видеото.