Общество

След протест на близки на загинали в катастрофи: Институциите ще се обединят за по-добра пътна безопасност

От Теодор Лазаров Теодор Лазаров Репортер

В търсене на решение за войната по пътищата на среща се събраха институции, експерти и родители на загинали при катастрофи. Преди да бъдат приети от вътрешния министър, близките на пострадалите проведоха символичен протест.

„След като чуха всичките наши 37 истории, всички институции приеха пътната безопасност за обща кауза. Имаме напредък, защото всички, които присъстваха на срещата, включително и хора от различни партии, бяха на едно мнение и си стиснаха ръцете“, казаха след срещата протестиращите.

Настимир Ананиев от коалицията ПП-ДБ заяви, че почернените родители просто искат работеща държава и институции, както и справедливост.

Имаме направени предложения, които днес ще разгледаме на заседание на правната комисия на второ четене, като част от тях са свързани с по-строги санкции за шофиране след употреба на алкохол и наркотици, каза Христо Терзийски от ГЕРБ-СДС. По-тежко наказание ще се търси и от водачите, които напускат местопроизшествието, както и за тези, които карат с над 50 км/ч. В населени места.

Вижте още във видеото.