Политика

Димитър Къцарков, международен анализатор: Всички посещения на Зеленски се пазят в тайна до последния момент

От Ани Балджиян Ани Балджиян Водещ

„Всички посещения на Зеленски - в САЩ, Германия, Полша - винаги са пазени до последния момент в тайна. Военният министър Тодор Тагарев изрази големи притеснения, че този теч на информация не е полезен. Отдавна се е готвело посещението. Дано течът да не осуети или да промени датата на посещението.“

Това разясни за Euronews Bulgaria международният анализатор Димитър Къцарков по повод планираното посещение на украинския президент Володимир Зеленски у нас. Министерският съвет не потвърди но и не отрече посещението на украинския президент Володимир Зеленски в България този четвъртък.

 

Ето какво още каза анализаторът:

Това посещение е било координирано - миналата вечер една от управляващите партии в коалицията заяви, че ще влезе в разговори за реакторите на АЕЦ „Белене“ в полза на решението за закупуването на Уестингхаус двигателя.

България се оказа ценен съюзник на Украйна, изнесли сме доста солидна военна помощ за Украйна- в последната година се оценява от 6-7 млрд лева или евро. Мунициите ,които се изнасят са от съществена важност. Ние сме ключов съюзник и това посещение е знак, че се оценява помощта.

Радев е този, който трябва да посрещне друг държавен глава. Очаквам по-скоро инициативата да е в ръцете на кабинета.  

 

 

Цялото интервю вижте във видеото.