Общество

„Бял лист“ в подкрепа на жените, пострадали от насилие

От Юлиян Стоянов Юлиян Стоянов Репортер

С музика и танци заедно против насилието, тази вечер - дами помагат на други дами в столицата. Сетивно преживяване „Бял лист“ е наречено събитието в „Топлоцентрала“.

Ще отпразнуваме силата на изкуството да пробужда, казват организаторите от „Театър на сетивата“. „Бял лист" е общо творение между театъра и фондация Emprove, които през май и юни създадоха серия от творчески обучения – ритрийти за „жените сървайвърс“, които имаха възможност да черпят вдъхновение, сили и практики за притихване и творчество от методите на сетивния, танцовия и документалния театър“, коментират организаторите.

Като резултат от тези творчески срещи се появява „Пътеводител за свързване със себе си“ – онлайн наръчник с практични инструменти от света на изкуството, които служат за промяна на гедната точка и за насърчаване на творческия подход в ежедневието. Наръчникът ще бъде представен на 30 юни. Програмата предвижда „Сетивно пътуване в парка“, имерсивно преживяване за събуждане на въображението и обонянието, първо докосване до инсталацията „Розов облак“ на Рада Якова за видимата и невидимата сила на жените, рисуване на портрети от Рада Якова с аудио пътешествие.

Гости на събитието са Angel & Olaija, Elve&Fille и Рейчъл Роу, която ще представи новия си албум „Лилия”. „Бял лист“ е покана за навлизане в неизвестното, за потапяне в чистото и бялото, за пристъпване в тихото и празно пространство на пълния потенциал, където можем да пренапишем своята история наново и да изградим нови връзки сами със себе си и помежду си.

Вижте повече във видеото.