Общество

Насилие над деца? Проверяват сигнал в детска градина в Бургас

От Елена Танева Елена Танева Кореспондент

Сигнал за насилие в детска градина в Бургас вдигна на крак отговорните институции. Медицинска сестра твърди, че е станала свидетел на насилие от страна на своя колежка възпитателка.

Шамари, с почуквания по главите, с пантофите по главите, зверско скубане по косите. Имаше едно мънинко детенце което беше на година и половина, беше зверски хванато и оскубано за косата, че детето беше половин час в мене и ревеше.

Мария Стоянова - мед.сестра в ОДЗ „Изгрев”

Директорката отказва да повярва на чутото, и търси информация от останалите възпитатели за поведението и отношението на въпросната Димка Илиева. Служителката е пенсионер, но продължавала да работи. Междувременно са информирани и родителите. Децата са в ясленска група, малки са и на възраст на която трудно могат да обяснят случващото се. Нямало и видеонаблюдение.

Родители също споделят за промяна в поведението на децата си. Те вече са подали писмена жалба до заместник кмета с ресор образование с искане възпитателката Димка Илиева да бъде отстранена от длъжност. Директорката, която изрази съмнения във въпросното тормозене на деца, вече е предприела мерки по отстраняване на госпожа Димка Илиева.

Всички мерки по Кодекса на труда ще бъдат взети в най-строги мерки. Не допускаме в детско заведение да се разпространява информация с негативен характер. Това е недопустимо, не само отношение към деца.

Жанета Иванова, директор на ОДЗ „Изгрев”

А в детската градина ще бъде монтирано видеонаблюдение

Вижте още във видеото.